CAROLA – 40 ÅR SEDAN FRÄMLING

Den 26 februari 1983, CAROLA HÄGGKVIST slår igenom med dunder och brak genom TV-rutan i Melodifestivalen med låten ”Främling”! EN STJÄRNA VAR FÖDD.

I år, 2023 är det exakt 40 år sedan detta glimrande genombrott och det skall firas!
Den 27 maj 2023 på Avicii Arena/Globen, smällde det med fantastiska jubileumskonserten CAROLAFESTEN!
Inför denna meddelades:
”Då korkas champagnen upp, förfesten kan börja, för att sen övergå i ett hejdundrande party från scenen med Sveriges största stjärna och musikaliska förebild Carola.
Hela ”Carolafesten” avrundas med en riktig efterfest där även stjärnan själv kommer vara med och fira.

CAROLA

1983 stod en då 16-årig Carola i Palladium i Malmö på Melodifestivalens scen och framförde för första gången “Främling” live. Resten är historia och 40 år senare är hon redo att fira genombrottet och en fantastisk karriär med en stor konsert på Avicii Arena i Stockholm. Lördag 27 maj 2023 förvandlas den vita globen till en sprakande luftballong där artistens egna mål är att taket ska lyfta eller som hon säger själv

“Jag vill vill ta med min publik på en riktig äventyrsresa där vi lyfter tillsammans. En folkfest över det vanliga, över generationer och samhällsgrupper.
Ett riktigt statement. Det har jag längtat efter! Med mina poplåtar som bränsle. Vi kommer flyga!”.

– Jag ser firandet den 27 maj som en underbar start på sommaren och en fantastisk festkväll! Livet skall firas och det gör vi bäst tillsammans. Utöver själva festkonserten kommer det både att vara en förfest och en efterfest. En 3-stegsraket under en kväll som ingen vill missa! Allt utgår ifrån min kärlek till popen som började med “Främling” och som följdes upp av “Säg mig var du står” och många andra klassiker, säger Carola.

Carola är utan tvekan en av våra största artister genom tiderna. Under hela 2023 kommer hon att fira sina 40 år i rampljuset. Konserten den 27 maj är det första nedsläppet och tar avstamp där allt började – i kärleken till popen.

Kontakt & bokning

Huvudsaklig kontakt
management@carola.com

Presskontakt
johannes@jubel.se

Bokning för konsert
vincent@jubel.se